Levensloop Theo Spillekom Next (right).


HBS jaren:

Thomas

klas 1       57-58

klas 2       58-59

klas 3       59-60

----------------------------

Rijks:

klas 3-?    60-61

klas A-4   61-62

klas A-5   62-63

diploma rhbs A: 1963

Theo Spillekom

Rijks: 1958-1964 (A-4)









Ik realiseer me dat een gat van 40 jaar niet even snel bijgepraat kan worden. Toch doe ik een poging om iets van mijn leven, sinds ik op 22 juni 1963 met het HBS-diploma op zak het gebouw aan het Mgr. Nolensplein verliet, te vertellen.

Ik doe het in twee delen, een gedeelte privé en een gedeelte werk. Opmerkelijk is dat in beide delen een klasgenoot van A5 een rol speelt!


Privé

Geboren in Den Haag, kwam ik na in Venlo en Well gewoond te hebben in Tegelen terecht. Hier woonde ik een paar weken toen ik de RijksHBS in 1961 binnenstapte.

Na het behalen van het diploma in 1963 braken leuke jaren aan, uitgaan, vakanties, vriendinnen, en al snel ontmoette ik Ria Thijssen. Met haar kwam ik frequent in de Willso bar, gerund door niemand minder dan Will Soreé in de kelder van zijn ouderlijk huis en met  hulp van zijn toenmalige vriendin (en nu zijn vrouw!) Els Peulen.

In 1968 ben ik met Ria getrouwd, na kort in Belfeld gewoond te hebben, zijn we verhuisd naar Krimpen aan de Lek.








In die periode is onze zoon Ruud geboren en een paar jaar later kwam onze tweede zoon Frank ter wereld. Inmiddels woonden wij in 's-Gravenzande. Toen beide peuters redelijk uit de voeten konden, gingen we iedere zomer wel een paar dagen kamperen in Maasbree in de (enorme) tuin van Will en Els Soreé en hun kids Jean-Paul en Melanie. Wij kijken hier nog steeds met plezier naar terug.

Inmiddels is m'n oudste zoon Ruud 31 jaar, hij woont zelfstandig en is werkzaam als local area controller bij Shell te Pernis en de jongste zoon Frank is 27 jaar, hij woont in 's-Gravenzande, is gehuwd met Nadine. Hij werkt bij KPN-Telecom te Den Haag als teamleider.













Momenteel ben ik in 's-Gravenzande sectorhoofd Middelen, d.w.z. dat ik een vrij grote groep aan moet sturen. Onder Middelen vallen de afdelingen Financiën, ICT, Juridische zaken, Documentaire Informatievoorziening en Facilitaire zaken.

Het eindpunt van mijn werkzame leven komt langzaam in zicht, dat mag ook wel na bijna veertig jaar gemeentedienst!






Leuk om even een stukje te schrijven voor mijn oude (letterlijk en figuurlijk!) klasgenoten.

onze zoon Ruud

onze zoon Frank

zijn vrouw Nadine

mijn vrouw Ria

Na bijna 30 jaar 's-Gravenzande gaan we zo'n 15 km noordelijker wonen.

Op dit moment is voor ons een appartement (met zeezicht) bij de haven in Scheveningen in aanbouw, waar we volgend jaar gaan wonen. Zeker nu het einde van mijn werkzame leven in zicht komt, een prettige gedachte!

Werk

Na het behalen van mijn diploma heb ik nog even gedacht beroepsofficier te worden (een bezoek aan de KMA had toch wel indruk gemaakt). Om allerlei redenen ging dit niet door. Ik werkte toen min of meer nog als vakantiekracht bij Kühne in Herongen. Na een sollicitatie bij de gemeente Venlo kwam ik op 30 oktober 1963 bij de afdeling Personeelszaken terecht. Na een halfjaartje werd ik ingelijfd bij de afdeling Financiën.


Bij de gemeente Venlo kwam ik oud-klasgenoot Ben Idink tegen. Met mijn auto reden we met nog een paar collega's op zaterdagmiddag naar Roermond voor de cursus Gemeente-Administratie. In die periode gingen we ook met collega's, waaronder Ben, op vakantie naar Spanje (1965) en Zweden (1966) met de auto en met de tent! Voor die tijd behoorlijk avontuurlijk! Van 1966 tot 1971 heb ik in de kleine gemeente Belfeld gewerkt, voor mij een uiterst leerzame periode.



Op uitnodiging heb ik in 1971 gesolliciteerd in de gemeente Krimpen aan de Lek als hoofd Financiën, Onderwijs en Personeelszaken. Kort hiervoor had ik zelf nog geen idee waar deze plaats lag. Krimpen aan de Lek ligt onder de rook van Rotterdam, tegenover de molens van Kinderdijk! Op het stadhuis van Rotterdam volgde ik in de avonduren de cursus Gemeente-Financiën. In 1974 behaalde ik het diploma.







Vrijwel meteen hierna ben ik benoemd tot hoofd Financiën en loco-secretaris in de gemeente 's-Gravenzande. De gemeente ligt in het Westland aan de Noordzeekust tussen Den Haag en Hoek van Holland in. De gemeente 's-Gravenzande staat bekend als financieel ijzersterk, zeer lage belastingtarieven, hoge reserves en alle denkbare voorzieningen! Het liep allemaal lekker, dus ik wilde wel weer iets anders! In 1980 ben ik, naast m'n gewone werk, les gaan geven in de financiële vakken, bij de Bestuursacademie. Eerst ruim 10 jaar in Den Haag (Scheveningen), daarna in Heemstede en de laatste drie jaren in Tilburg.

(deze foto is geknipt door Will)

Het is zelfs mogelijk dat het 1 januari 2004 al zover is. Zeer waarschijnlijk gaat

's-Gravenzande op in een nieuwe gemeente Westland. Een gemeente van bijna 100.000 inwoners!  

Up (parent).